Thursday, January 29, 2015

Kuopio - GOOD AREA | The Savolax Times

Nimittämällä Kuopion taidelukion LUMITiksi kaupungin markkinointi ja viestintä on osoittanut jälleen linjakkuuteensa, josta ei voin kuin kiittää asianosaisia. Kaupunkimielikuvan edistyminenhän lähti alkuun päästyään vauhdikkaasti liikkeelle, kun keksittiin, että Kuopio ei ole Kuopio, vaan Kuopion alue.

Seuraava askel vielä kansainvälisemmän kohdesegmentin suuntaan on kaupungin myyminen puhtaana Alueena. Näin ollen Kuopion nimeksi saadaan ytimekäs AREA. Latinaksikin area tarkoittaa aluetta, joten markkinointiviestinnässä se toimii läpäisyperiaatteella koko tavoitellulla kentällä.

Kun vanhasta ja aluetta ikävällä tavalla monissa yhteyksissä loukanneesta Kuopio-nimestä on päästy eroon, puhdas AREA voi tavoittaa kaikenlaisia turisteja ja yrityksiä, eikä vain niitä jotka kuvittelivat matkustaneensa muinaiseen Kuopioon. Heitäkin on, valitettavasti, ja uusi ilme pilke silmäkulmassa toimii hyvin vain sillä varauksella, että AREA-nimitys sisäistetään läpäisyperiaatteella koko alueen kaupunkistrategiassa juoksutytöstä kaupunginjohtajaan.

Eikä suunnittelu mahdollisia AREA:n ulkopuolisia alueelle markkinoitaessa voi tähän loppua, vaan AREA-hanke on yhdistettävä vasta alkaneeseen Hyvä Kuopio -kampanjaan. Se tulee toimimaan niin hyvin, että alueelle tulija ei tiedä alueelle saapuneensakaan.

Soveltamalla LUMIT-linjan mukaista markkinointisuunnitelmaa yhtä loogisesti kuin järkiperäisesti Kuopion nimeksi saadaan jatkossa GOOD AREA. Uusi nimitys lopullisesti sitouttanee myös Fimean alueelle. Kun Finnish Medicines Agencyn yrityskuva ei poikkea jatkossa niin jyrkästi GOOD AREA:n logoista, vanhasta Helsingistä uudelle alueelle siirtyminen ei voi tarkoittaa muuta kuin edistyksellisempää tulevaisuudenkuvaa stadilaisellekaan.

Tervetuloa, Hyvä Me! GOOD AREA toivottaa kaikki kohderyhmät tervetulleiksi ajanmukaisiin tarjouksiin. GOOD AREA:n selfie on sen verran smile, että ei entiseksi tunnista! Ja sehän meidän tavoitteemme olikin, sillä konsensuksen aika meni jo.

2 comments:

-rh said...

ton kototarpeiksi luodun GOOD AREA -sertikaatin,
senhän voisi vaikka kiinnittää oven päälle niihin puoleen tusinaan Kuopion kapakkaan, jotka fiilikseltään ovat Pohjoisen Euroopan parhaita: Ottis ekana, Antura, Pikku Pietarin Pub, Apteekkari ...

Jouni Tossavainen said...

Ensimmäinen GOOD AREA -laatta kuuluu lyödä häkkiin, joka on laittanut Veljmies-patsaan vankilaan Kuopion torilla.