Monday, October 15, 2012

Savon tekijät teillä | Authors on the roads


Kirjailijat Heidi Jaatinen ja Jyrki Heikkinen tanssivat, Marjo Heiskanen ja Johana Jauhianen tulkitsevat Jyrkin runoa valssiksi.
Vieremä, Kauppilanmänen kylätalo.
Savolaiset kirjailijat teillä -kiertue matkasi Kuopiosta Sonkajärvelle perjantaina, esiintyi Keiteleellä lauantaina ja loppusanat kuultiin Vieremällä Kauppilanmänen kylätalossa sunnuntaina 14.10.2012.

Ylä-Savossa kymmenen savolaiskirjailijan teksteistä tarjoilivat tulkintoja läänintaiteilija Anniina Aunolan johdolla taiteilijat Johanna Jauhiainen, Anu-Rajala-Erkut ja Antti Raekallio.

Taudin tavatessa Antin lauantaina koko kiertueen järjestänyt läänintaiteilija Marjo Heiskanen paikkasi hänen roolinsa sunnuntaina. Näin kirjailija Heiskanen palasi hetkeksi entiseen pianistin työhönsä.

Teppo Kulmala (vas.), Johanna, Anu Rajala-Erkut, Anniina ja Marjo.


Kiertueella ei pelkästään esiinnytty, vaan myytiin kirjoja pop up -kaupan tapaan. Keiteleellä kauppaa tehtiin peräti kirjakauppa/postin tiloissa, mutta Sonkajärvellä ja Vieremällä ei ole enää kirjakauppoja.
Poika, Sirpa Kähkönen, Marjo ja Saija Nissinen Keiteleen kirjakaupassa.

Kiertue alkoi Sonkajärven kirjastosta.
Kirjastonjohtaja Eeva Keränen.
Pohjois-Savon taidetoimikunnan tukemalla kiertueella olivat kirjailijoista mukana Jyrki Heikkinen, Heidi Jaatinen, Sirpa Kähkönen, Matti Kauppinen, Teppo Kulmala, Marja-Leena Lempinen, Saija Nissinen, Kirsi Pehkonen ja Jouni Tossavainen.

Savon vuoden 2011 kirjailijakiertueen muistiinpanoja löytyy täältä.

No comments: