Saturday, May 9, 2015

Oulun runoilijat juhlivat Mikkelissä | J. H. Erkko

Vas. Pirkko Heikkinen, Antti Lehtinen, Essi Pulkkinen, Jussi Kaskinen, Klaus Maunuksela, Jukka Ahola, Erkka Mykkänen, Jukka Tammisuo ja voittaja Marko Heikkinen. 
"J.H. Erkon kirjoituskilpailun on voittanut oululainen Marko Heikkinen (s.1986). Tekstilajina tämän vuoden kilpailussa olivat runot.
Marko Heikkinen.

Satellite Stories -yhtyeen kitaristi Marko Heikkinen on kotoisin Taivalkoskelta. Hän opiskelee kirjallisuutta Oulun yliopistossa ja on kiinnostunut uudesta amerikkalaisesta internet-runoudesta. Raati luonnehtii Heikkisen humoristisesti nimettyä kilpailutyötä "no" päiväkirjamaisista merkinnöistä koostuvaksi hienoksi ja riemastuttavaksi kokoelmaksi, jonka peräkkäisistä havainnoista puhujaksi hahmottuu yksinäisyyttään poteva nuori mies.
Kilpailussa toiseksi sijoittui niin ikään oululainen Jukka Ahola (1986). Hän on voittanut novelleillaan J.H. Erkon kilpailun vuonna 2012. Raadin mukaan Aholan poikkeuksellinen ja mielenkiintoinen kilpailutyö "Väli" edustaa keskeislyyrisestä minästä irtoavaa roolirunoutta parhaimmillaan.

Kolmannelle sijalle ylsi Turusta kotoisin oleva, nykyään Helsin
gissä asuva Klaus Maunuksela (s. 1993). Maunuksela opiskelee dramaturgiaa Teatterikorkeakoulussa. Hänen kilpailutyönsä on enimmäkseen yksittäisistä virkkeistä koostuva runoelma, jota raati kiittelee älykkääksi ja vaikuttavaksi.
Kunniamaininnan saivat helsinkiläiset Jussi Kaskinen (s. 1985) ja Antti Lehtinen (s. 1988) sekä oululainen Essi Pulkkinen (s. 1991).
Vuosittainen J.H. Erkon kilpailu järjestettiin 59. kerran, ja sen lajeina vuorottelevat runous ja lyhytproosa. Kilpailun järjestävät Suomen Nuoriso-opisto ja Nuori Kulttuuri -säätiö, yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa. Tämän vuoden raadissa istuivat kirjailija Jouni Tossavainen, kirjailija Erkka Mykkänen sekä fil.lis. Pirkko Heikkinen.
Kilpailuun osallistui 273 runoilijaa yhteensä noin 10 000 runolla. Palkinnot jaettiin Mikkelissä."

Kaikille avoin palkintojenjakotilaisuus järjestettiin ensimmäisen kerran kauppakeskus Stellan Tähtitorilla Mikkelissä.

No comments: