Sunday, January 27, 2013

Alma Aluemedia osti Otso Kantokorven sielun

Suomen arvostelijain liiton jäsen ja Kritiikin uutisten pitkäaikainen päätoimittaja Otso Kantokorpi teki sitten sen, mitä SARV:n hallituksessa ja lehdesssään pitkään vastusti: myi sielunsa ja allekirjoitti sopimuksen: 

"Myin sitten sieluni Alma Aluemedialle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että juttuni saattaa ilmestyä Aamulehden lisäksi jopa neljässä maakuntalehdessä: Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat. Lisäksi mukana ovat Ilkka ja Pohjalainen, jotka tekivät Alman kanssa vähän aikaa sitten yhteistyösopimuksen."

"Ja miksi nimitän tätä 'sieluni myymiseksi'? Siksi, että tällainen umpikapitalismiin liittyvä median keskittyminen on minusta vastenmielistä muun muassa kaventaessaan sanomista ja keskustelua. Suostumalla tällaiseen vien myös leipää kollegoideni suusta. Eikä se muuten tuota lisää liksaakaan, sillä mediatalojen free-sopimukset ovat nykyään tosi raakoja."

Näin Kantokorpi blogissaan Alaston kriitikko, joka löytyy täältä.  

Tällaista juttua tehtiin Kantokorven kanssa silloin, kun periaatteista vielä keskusteltiin. Nyt ei muuta kun allekirjoittamaan Väli-Suomen lehtien yhteistä kriitikkosopimusta, mikäli haluan kirjoittaa kirja-arvosteluja Kuopiossa.

Niins SARV:n kuin Journalistiliiton suositus on edelleen se, että ei pitäsi allekirjoittaa, mutta käytännössä sielunsa myyminen on yleensä ainoa edellytys töiden jatkumiselle:


http://www.freet.fi/uutiset/artikkeli/1123/


Yksi uusi mahdollisuus niille, joita media mahdollisesti houkuttelee linkittämään blogejaan verkkosivustoille, on tehdä blogisopimus. Journalistiliiton sopimusluonnos löytyy tästä linkistä:

http://www.freet.fi/sopimukset/blog/

No comments: