Monday, February 20, 2012

SS:n päätoimittaja ei laajentaisi Puijon golfkenttää


Puijolle suunnitellaan 9-reikäistä golfkenttää.

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen haastattelema Savon Sanomien päätoimittaja Jari Tourunen ei laajentaisi Puijon golfkenttää.

"Minusta olisi parempi,että Puijon kenttää kehitettäisiin jokamiesperiaatteella. Lieneekö tarkoituksenmukaista ryhtyä laajentamaan Puijolla, sillä Savossa on tällä hetkellä runsaasti mahdollisuuksia harrastaa golfia", toteaa Tourunen KLYY-tiedotteessa 1/2012.

KLYY:n tiedotteen mukaan Puijon vanhoille puille on luvassa jälleen kylmää kyytiä, kun Kuopiossa suunnitellaan lisää Puijon metsien hakkuita: ensin kaatui Pihlajalaakson kuusikko ja parhaillaan on vireillä golfkentän laajentaminen 9-reikäiseksi.

Seuraavina kohteina ovat Antikkalan laskettelurinteen hissiväylän ja Puijonsarven ulkoiluväylän radikaali levitys sekä kaksi maiseman aukaisua Puijonsarvessa.

Kaupungin virkamiehet ajavat näitä hankkeita läpi, vaikka ympäristöministeriön myöntämä 40 000 euron ns. METSO-raha Kuopion metsien luonnonarvojen selvittämiseksi on edelleen käyttämättä. KLYY:n mielestä Puijolla pitää tehdä METSO-inventointi ennen kuin metsää kaadetaan lisää.

No comments: