Monday, September 13, 2010

Kritiikin historiaa 60 vuotta | History of critique

Suomen arvostelijain liitto täyttää 60 vuotta 31.10.2010. Juhlavuoden Kirjallisuuskritikin historia -seminaarin osallistuivat Pekka Tarkka ja Karri Kokko. Huomisen kritiikistä puhuivat paneelikeskutelussa Virpi Alanen, Sanna Nyqvist, Malin Kivelä ja Henriikka Tavi taustanaan Marko Niemen digiruno.

 "Ennen Helsingin Sanomissakin ajattelimme, että sanomalehti kertoo asioista, joista lukijat eivät vielä tiedä. Nykyään tärkeintä on yleisön toivomusten ennakointi. Kirjallisuuskritiikissäkin vastaanottajien oletettu lukumäärä on tärkeämpi kuin arvioitavan teoksen laatu. "

Näin ryöpytti nykyistä kirjallisuus- ja kulttuurijournalismia entinen Helsingin Sanomien kulttuuriosaston esimies Pekka Tarkka Suomen arvostelijain liiton ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran järjestämässä kirjallisuuskritiikin historia -seminaarissa torstaina..."

(Kansan Uutiset 13.9.2010)

"Ainoa seminaarin KRIITTINEN esiintyjä oli Jarkko Tuusvuori, joka ehkä turhankin oppineesti esitelmöi kulttuurilehtien historiasta ja niiden asemasta nykyisessä Suomessa", kirjoittaa Markku Soikkeli blogissaan 9.9.10.

Jarkko Tuusvuoren puheenvuoro löytyy täältä.

No comments: