Tuesday, June 8, 2010

Saa koskea | Ministry of Education and Culture

Valtion rautateiden lippuautomaatti Suonenjoella 30.5.2010."
Viime aikoina hieman valtion taidehallintoa lähestyneenä luin riemulla Antti Järven ja Tommi Laition pamfletin Saa koskea teesit lehdestä ja lokeroin ne kategoriaan: höpöttelyä. Tarvitaan paljon syvällisempää tietoa taidehallinnosta, ennen kuin hiekanjyväkään tipahtaa kulttuuribunkkerin seinästä.

Esimerkiksi eilen sain käsiini Opetusmnisteriön julkaisun 2010:1 "Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -ehdotus toimintaohjelmaksi 2010-2014", jossa selvittäjä esittää 18 toimenpide-ehdotusta "yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan tasoilla": "Toimenpide-ehdotukset on jaoteltu 1)lainsäädäntöä, hallintoa ja rahoitusta, 2)julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin välistä yhteistyötä, 3)tutkimuksen ja tietopohjan lisäämistä, 4) koulutusta ja 5) tiedon levittämistä koskeviin ehdotuksiin."

Näin byrokratiaa pitää puhutella, mikäli oletetaan, että Opetus- ja kulttuuriministeriössä saattaisi ilmetä jotain, ihan mitä tahansa.

Taiteilijalla on tuskin sanan sijaa tässäkään hommassa, eli siinä mielessä on ihan sama istuuko hän kaksi tuntia pultissa tai villinä ja vapaana kuin Ernamo vuosina 1978-2002,
tjt"

(Keskustelu pamfletista jatkuu Jarmo Papinnimen Parnasso-blogissa.)

No comments: