maanantai 1. maaliskuuta 2010

Seitsemän kappaletta runoutta | Glow-worm.www

Vuonna 1999 kokeilin kaunokirjallista nettijulkaisemista Savon Sanomien toimitussihteerinä. Ilmeisesti kehittelemäni www.kirjaverkko.fi:n takia minua pyydettiin Kiiltomadon toimituskuntaan Kuopiosta asti. Kirjaverkossa julkaistusta tekstistä sai palautetta, josta myös keskusteltiin samalla tavalla kuin Kiiltomadossa sen kahdeksana ensimmäisenä elinvuotena. Jo näissä ensimmäisissä nettikeskusteluissa oppi sen, miltä tuntuu, kun nimimerkki puukottaa arvostelijaa puskan takaa ja paljastuu tietysti hyvinkin tutuksi kirjailijaksi.

Vuonna 2010 haulla Kirjaverkko googlettaa 53 osumaa, joista kaksi liittyy aiheeseen.

(... jatkuu Kiiltomato 1.3.2010)

2 kommenttia:

sami liuhto kirjoitti...

Kun itsekin silloin tällöin kirjoitan tietoverkkoon niin minua kiinnostaa tuo nimimerkin paljastuminen (kirjoitan tuolloittain myös nimimerkillä). Eli tuleeko kirjoittaja, kenties humalassa, kertomaan kirjallisuustapahtumassa, että mää sua solvasin. Vai miten henkilöllisyys paljastuu?

Toisaalta, jos ja kun palstalla vaaditaan jonkinasteista rekisteröitymistä niin moderaattori tai ylläpitäjä voi selvittää esim. kirjoittajan sähköpostiosoitteen. Tai ei siinä mitään selvittämistä ole, sähköpostiosoite lukee tiedoissa. Tai oikea nimi tai jotakin. Myös voi ip-osoitetta jäljittää. Sitten on se, ettei moderaattori/ ylläpitäjä oikein saisi levitellä ihmisten tietoja. Kun olen joku "mode" tai sellainen eräällä palstalla niin aihe kiinnostaa siksikin.

Eikö Kiiltomadon keskustelupalstaa voisi taas avata? Mahdollisille häiriköille ip-bannit, sillä niistä pääsee.

Jouni Tossavainen kirjoitti...

Kyllä minäkin haluaisin, että Kiiltomadon keskustelu-palsta olisi olemassa.

Mutta lähetä pyyntö pt. Karo Hämäläiselle ja nykyiseelle toimituskunnalle, joka päätti palstan lopettaa.

Tarkoittamani kirjailija paljastui moderaattorin kautta, kun nimimerkin teksti alkoi täyttää herjaamisen tunnusmerkit.