Thursday, February 5, 2009

Rukoushetki Männistön kirjastolle | Case Closed

Kaikki viihtyvät Kuopiossa”, todistaa Helsingin Sanomat (1.2.), joten siitäkään ei voi enää valittaa. Ja jos joku erehtyy vilauttamaan vaikka vain väärää mielikuvaa Kuopiosta, niin heti pitää kyyditä rajan taakse.

IKL:n parhaiden perinteiden mukaisesti ”menolippua jonnekin kauas” esittää esimerkiksi valtuutettu Pekka Kantanen tv-toimittaja Pekka Niiraselle, joka erehtyi kertomaan totuuden linja-autoasemasta (Viikko-Savo 31.1.).

On siis turha valittaa Männistön kirjaston lopettamisesta. Päätös on tehty, asiat asioina ja pulinat pois, kuten asiajohtaja meitä käskyttää mielikuviensa mukaisesti.

Mielipidekirjoitus jatkuu tänään Savon Sanomissa.

2 comments:

Juhani Tikkanen said...

Turussa kahden sivukirjaston lopetus säästää Kulttuuripääkaupunkijuhliinsa valmistautuvalta Turulta 100.000 nyky€uroa.
Sillähän sitä rakennetaan eliittikulttuuria.

Tänään kuultiin päätös että rakentavat myös toriparkin. Siitä tehdään varmuuden vuoksi niin matala että nykyisin torin laitoja ahdistavat bussit eivät sinne tiettävästi mahdu. Eli torin alle rakennettava toriparkki antaa lisää tilaa torin reunan linja-autoille? Siinähän niitä dieselit käryten esim. Turun ortodoksikirkkoon estävät näkymän.

Toinen asia on että saako sinne Turun nykyiseen ortodoksikirkkoon muutenkaan mennä.

Täällä Turussa on vaikeuksia pitää mielialansa positiivisena.

Mutta ei muutto Kuopioonkaan mikään ratkaisu olisi.

Onko tämä kulttuurin näivettäminen siis Suomen tasolla globaali tapaus. Porihan näille mallin näytti jo jokunen vuosi sitten.

Äh, mua ottaa nyt päähän.

Jouni Tossavainen said...

Täällä ottaa päähän enää 8 työpäivää, sitten Männistössäkin aletaan viihtyä. Tosin Puijon kuuset, joiden kaatamista esitetään tänään SS:n yleisönosastossa, jäävät vielä häiritsemään,

tjt