Thursday, October 11, 2018

Ensimmäinen arvostelu | Seppo Kononen

Aleksis Kiven päivänä juhlittiin synttäreitä ja julkistettiin Kuohareita Kuopion Rosebudissa. Tosin Trilogian 460 sivua piti tiivistää yhteen esiteliuskaan, kun itse teos ei ehtinyt Saksasta Suomeen. Mutta juhlan kunniaksi Savon Sanomat julkaisi ensimmäisen arvostelun, ja Seppo Konosen kritiikki voi jäädä myös viimeiseksi.

Niinhän kävi edelliselle ja viimeiselle paperille painettavalle runokokoelmalleni Se mikä jäi sanomatta. Sanomalehtirunoja (2016), josta ilmestyi vain Teppo Kulmalan arvio, sekin Savon Sanomissa (ja mahdollisesti sama kritiikki muutamassa muussa maakuntalehdessä).

Juhlapäivän päätti Taiteen edistämiskeskuksen uutinen nimittämisestä valtion  kirjallisuustoimikuntaan.

2 comments:

Anonymous said...

Kummallista, että kirjaasi on vaikea nettikaupoista saada:

"Meillä on kerrottavaa koskien tilaustasi 51043661, jonka teit Adlibris verkkokirjakaupassa 2018-10-12.

Meidän täytyy valitettavasti ilmoittaa, että alla mainittua tuotetta ei tulla toimittamaan sinulle, koska se on tilapäisesti lopussa hankkijaltamme:
Määrä Tuotenumero Tuote Valvo
1 9789522157379 KUOHARIT I--III Valvo"


Jouni Tossavainen said...

Hej A,

tietonne ja toimitusvaikeudet pitävät valitettavasti paikkansa, ei kuitenkaan minusta tai kustantajasta johtuen, vaan Saksan painon paineiden takia.

Kuohareidenhan piti ehtiä Kuopion Rosebudin kuohareiden kanssa juhlittuihin julkkareihin syntympäivänäni 10.10., mutta kirjapaketti saapui Kuopioon vasta seuraavalla viikolla. Ja tästä paketista kustantaja Jarkko S. Tuusvuorikin sai oman ensikappaleensa Helsingin kirjamessuilla 26.10.2018.

Tarkistin juuri ntamon nettilausta, joka näyttäisi nyt toimivan normaalisti. Vaan mikäli ongelmia edelleen, voitko laittaa meilin, niin järjestän tilauksen tavalla tai toisella: tossavainen.jouni@gmail.com.

tjt