keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Puolalainen jouluhauki | Szczupak Boże Narodzenie













Jouluhauki puolalaiseen tyyliin

  • * 2 pientä kevätsipulia
  • * 1 sipuli
  • * 1 rkl voita tai öljyä
  • * 4 haukifileetä (noin 600 g)
  • * suolaa, valkopippuria
  • * 1 1/2 dl punaviiniä (Beaujolais Nouveau tai vastaavaa)
  • * 1 dl maukasta kalalientä
  • * 1-2 tl paprikajauhetta
  • * 1-1 1/2 tlk smetanaa

Koristeeksi:

  • * 2 kovaksi keitettyä munaa
  • * 1/2 dl liotettuja rusinoita
  • * 8 liotettua luumua

Ohjeet

  1. Hienonna sipulit.
  2. Mausta haukifileet suolalla ja pippurilla. Leikkaa pitkittäin halki, kääri puolikkaat kiekoiksi ja kiinnitä hammastikuilla.
  3. Kuullota sipulit laakeassa paistinpannussa.
  4. Lisää punaviini, kalaliemi ja paprika.
  5. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Pane kalakiekot pannulle, peitä kannella ja vähennä lämpöä.
  6. Kypsennä hauduttamalla 10-15 minuuttia.
  7. Poista hammastikut, lisää smetana ja nosta haukirullat lämmitetylle tarjoiluvadille.
  8. Koristele kananmunalla, rusinoilla ja luumuilla.

PS

Puolalaisen jouluhauen voi nauttia myös ilman munaa, rusinoita ja luumua, ja maku syvenee viiletessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti